Søvnpolitik

Friske og veludhvilede børn har større overskud til hverdagen, hvilket har stor betydning for deres udnyttelse af deres potentialer

Søvn

Ved uafbrudt søvn fremmes, barnets muligheder udvikling, trivsel og sundhed. Hjernen bearbejder og systematiser det lærte og oplevede. Ligeledes sænker stressniveauet sig under søvn og immunforsvaret styrkes.*


Alder og søvnbehov


Et barn på 1-3 år har behov for 12-14 timers søvn i døgnet. Heraf de 2-3 timer i daginstitutionen. Barnet skal have ro og tid til at nå igennem de 3 søvnfaser: let søvn, dyb søvn og drømmesøvn.
At vække et barn, der sover middagslur, kan lægge grunden til et usundt søvnmønster.
En god middagslur, hvor barnet vågner af sig selv, frisk og veludhvilet, giver en bedre nattesøvn.
Derfor har vi i Solen valgt at børnene får lov til at forblive uforstyrrede i deres søvn.
De får lov til at vågne af sig selv.
Et barn på 3-6 år har behov for 10-12 timers søvn i døgnet.
Da børnene i Solen alle har udfordringer, som der arbejdes med i dagligdagen, er det ret almindeligt, at børnene har brug for mere søvn end børn uden udfordringer.
Vi tilbyder derfor alle børn i Solen mulighed for at sove, såfremt de viser tegn på træthed.


Sådan sover børnene i Solen


Vi lægger vægt på, at skabe tryghed og ro forbindelse med børnenes søvn.
Vi respekterer børnenes sovevaner med sutter, sovedyr m.m.
Børnene sover i krybber eller barnevogne i vores krybberum, hvor der er opsat lydovervågning med højtalere på grupperummene og vi tilser løbende de sovende børn.
Vi har madrasser, dyner, puder, seler og sengelinned til alle børnene. Om vinteren skal børnene have et termosæt, en hue og evt. sokker med hjemmefra, som de sover i.